huczenie przy skręcaniu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rkoleda
    Classic
    • 2007
    • 20

huczenie przy skręcaniu

Zamieszczone przez progressowy
    Zamieszczone przez gima
    Witam kolegow. Wiem ze temat byl juz poruszany ale nigdy nikt nie znalazl na ten problem rozwiazania lub go znalazl ale zapomnial sie nim podzielic. Sprawa dotyczy szumow, ktore dochodza z okolic lusterka bocznego po przekroczeniu ok. 100km/h. Niechce mi sie wszystkiego rozbierac, szukac i uszczelniac po kolei. Moze ktos juz na to wpadl. Ja osoboscie zastanawiam sie czy wszystkiemu nie jest winnne lusterko a dokladnie jego mocowanie z drzwiami lub szpary w samym lusterku.
    Bede wdzieczny za wszelkie sugestie i rady.
    Na jezdzie testowej odrazu te szumy dostrzeglem. Nic nie poradzicie a ten szum. To opory powietrza. Malo oplywowy ksztalt lusterka-niestety.
    No nie jestem tego pewny mialem szum i poradzili napewno nie jest im na reke wymieniac uszczelek ale jak powiesz ze w nowym aucie tego nie ma a masz na gwarancji to ci beda wymieniac az przestanie szumiec mi zaklejali silikonem czarnym to przy odbiorze zadalem panu jedno pytanie (czy w nowej skodzie jest tez klejone silikonem- oczywiscie pan odpowiedzial ze tak -to ja na to to moze podejdziemy do nowej skody i mi pan to pokaze )i juz wiecie jak bylo zaden serwis mi nie bedzie kleił silikone lub jakims innym klejem jak z fabryki auto wyjechalo bez klejenia zreszta jak bym chcial sobie upackac silikonem to sadze ze bym to zrobił lepiej ---u mnie najpierw kleja po 2 godziny i jeszcze raz a za trzecim to juz ida nowe elementy.w calosci uszczelki mialem wymieniane cztery razy ..........powiem wam tak gwarancja SZYBKO MIJA a pozniej koszta leca ......
    robert
  • harsh
    Classic
    • 2006
    • 11

huczenie przy skręcaniu

Witam
    mam nastepujący problem: przy skręcaniu w prawo słychac huczenie (nawet przy lekkim skreceniu) przy prędkości co najmniej 50 km/h, Octavia 2000 rok 1.9 TDI
    ktoś miał z Was podobne objawy w swojej Octavii
    harsh

Komentarz

• Purchawa
      Admin
      S_OCP Member
      • 2004
      • 8007

Prawdopodobnie lozysko.
      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• harsh
        Classic
        • 2006
        • 11

bardzo mozliwe, tylko że w lipcu wymienialem łozyska
        harsh

Komentarz

• jacek_w123
          Ambiente
          • 2007
          • 168

Ja miałem takie same objawy wymieniłem łożyska i po problemie.

Zamieszczone przez harsh
          może założyłeś jakieś kiepskie zamienniki. :?:
          President HARRY II + ML-145

Komentarz

• koja86
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 3178

Zamieszczone przez harsh
            Ja wymieniłem tak jak ty i zrobiłem słownie 1000km i niestety łożysko w lewym kole znów było do wymiany nie wiadomo co było przyczyną tego powtórnego nawalenia łożyska ? Montowało ASO więc pojechałem do nich a oni bezpłatnie je wymienili w ramach gwarancji . Od tego czasu zrobiłem 50kkm i nic takiego się już nie pojawiło. :diabelski_usmiech
            Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

harsh, Ja miałem to samo W Fabii. Huk w aucie jak w rakiecie. Dla świętego spokoju wymieniłem oba łożyska i cichutko się od razu zrobiło
              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

Pracuję...